Saturday, July 07, 2007

Palačinke

Od milijardu egzotičnih mesta gde može da se kupi da se jede za pauzu za ručak, u zadnjih 10 meseci sam jeo samo na otprilike 5 mesta. Kad jednom nađeš pogodno mesto, ne vredi dalje eksperimentisati.
Evo na primer šta se desilo zadnji put, kao ajde da idemo na neko drugo mesto, našo je neko na internetu gde prodaju palačinke. I to ove "srpske", ne američke pancakes. I još ne samo da su srpske nego su i domaće, lično ih pravi izvesna Madeleine “The Crepe Lady” - ajde baš da vidimo.


Palačinkarnica je potpuno iznenađenje - lokal je ustvari internet kafe, sa cyber enterijerom ima i veliki video bim gde puštaju CNN. Od paličinki ili bar mirisa palačinki nikakvog traga. Da nismo pogrešili adresu osvrćemo se levo desno i konačno u jednom ćošku - vidimo baba spava u velikoj stolici. Crnkinja shvata da smo došli zbog palačinki, i kaže aha evo samo da probudim bakicu - potpuno smešna situacija.
Bakica naravno u prvom trenutku nema pojma ni ko je ni gde se nalazi a kamoli šta su palačinke, ali posle podsećanja od strane koleginice crnikinje u stilu "palačinke, palačinke, palačinke, palačinke" konačno dolazi k sebi i hita ka šporetu:)
Palačinke nisu bile loše ali neverujem nešto da ćemo se vraćati tamo ponovo, i ovako ću da ih pamtim ceo život.

9 comments:

Miroljub Radovanovic said...

A b'e Simovicu, ti se raspisao nesto u poslednje vreme ;)

Dragan Simovic said...

Hehe, pa da, evo i da dodam jos, jedan citat:

Tuck Shop in the CyberCafe was weird enough. But now this place has got a “Crepe Lady”. Total craziness… what kind of internet cafe is this??? But who am I to argue with this kind of deliciousness. Thankfully I didn’t let the surroundings fool me into not trying a crepe, because Madeleine is the real deal. And by real deal I mean this sweet, charming, amazing “Crepe Lady” is actually from Brittany… the birthplace of crepes. And she’s been making these French treats since she was 13 years old! I think it’s safe to say she knows what she’s doing.

Veljko said...

"Crepe Lady" ili "Creepy Lady"? :)
A vidis sto su ti Ameri bizminsmeni, spojise palacinke i internet, potpuno neocekivano...

Dragan Simovic said...

creepy creepy :)

zagyrow said...

A bre Simo, pa gde si? Nema te ni na skajpu ni na zemlji...
Brinem...

Dule Buncic

Bojan Zivkovic said...

Sima radi li jos ona picerija na cosku? :)
Ih da me hoce pogoditi neke pare pa da ti se svalim za US Open....

Poz Bojke

Anonymous said...

Ого/Ничего себе

Anonymous said...

Excuse for that I interfere ?But this theme is very close to me. I can help with the answer. Write in PM.

Anonymous said...

I think, that you are not right. I suggest it to discuss. Write to me in PM, we will communicate.